Omelett med köttfärs

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 20 minuter

Mums vad jättegott!

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 200 g mager nötfärs
  • 1/2 tsk bordssalt
  • Vitpeppar
  • 25 g smör
  • 1 tsk persilja, kan uteslutas
  • Garnering
  • 1/2 påse färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Lök hackas och bryns i en kastrull med lite smör. Köttet tillsätts och fräses, blanda eventuellt i lite kryddor.
    2. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar i en skål och vispa ihop alla ingredienser. Tillsätt köttet och löken.
    3. Smält smör i en panna, Häll smeten i pannan. Stek omeletten på svag värme i några minuter, vänd sedan omeletten och stek även den andra sidan. Använd eventuellt en tallrik som hjälp vid vändningen.
    4. Dekorera omeletten med färska kryddörter, t.ex. persilja, gräslök eller basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben