Omelettrulle med svamp, mortadella, ost och rucola

Serverar: 4 portioner

Omelett behöver inte vara tråkig! Den här rullen är fylld med en massa goda smakkombinationer.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 150 g skivad mortadella
  • 250 g mozzarella
  • 100 g taleggio eller annan smakrik ost, t ex västerbottensost
  • 200 g champinjoner eller annan svamp
  • 40 g rucola
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Omelett
  • 4 äggvitor
  • 4 ägg
  • 4 msk mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja för pensling
  • Servering
  • Gott lantbröd
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skär mozzarellan och osten i små bitar. Lägg dem i en skål. Putsa och borsta svampen ren och skär den i små bitar. Skölj rucolan.
    3. Hetta upp olivolja i en stekpanna, tillsätt vitlöksklyftorna och fräs dem långsamt utan att de tar färg. Lägg i svampen, salta och peppra och stek den på låg värme, tills eventuellt vätska kokat in. Smaka av med salt och peppar. Ta upp vitlöken som kastas och låt svampen svalna.
    4. Blanda fyllningen: Rucola, svamp, mozzarella- och ostbitar.
    5. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum i en bunke. Vispa äggen (4) med mjölk, salt och peppar. Vänd sedan ner äggviteskummet i äggsmeten.
    6. Forma ett bakplåtspapper så att det täcker botten på en ugnsform och når upp en bit på kanten. Pensla papperet med lite olivolja. Häll sedan i äggsmeten och ställ in formen i ugnen. Grädda tills äggsmeten stelnat, ca 10 minuter.
    7. Lägg på mortadellaskivorna och fördela fyllningen på omeletten, rulla ihop med hjälp av bakplåtspapperet. För att fyllningen ska smälta samman, sätt in rullen i ugnen i ytterligare 5 minuter.
    8. Skär omelettrullen i skivor och servera den med en sallad och ett gott lantbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben