Omelettsnittar med citronmarinerad salmalax

Serverar: 4 portioner

Perfekt som förrätt, aptitretare eller till buffébordet. Använder du inte salmalax måste laxen frysas i minst 1 dygn innan.

Ingredienser

  • 1 citron
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 200 g tunt skivad salmalax
  • Omelett
  • 3 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • Ca ½ dl finhackad gräslök
  • Ca ½ dl finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Riv skalet från citronen och pressa ur saften i en skål, salta och peppra. Häll över laxskivorna och låt stå svalt i 30 minuter. Använder du inte salmalax måste laxen frysas i minst 1 dygn innan.
    2. Vispa ihop omelettsmeten, smaka av med salt och peppar. Grädda 2 omeletter så tunna som möjligt på svag värme i en stekpanna. Låt svalna.
    3. Lägg på laxen och örterna på den ena omeletten och lägg den andra uppe på som ett lock. Skär små fyrkanter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben