Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Serverar: 4 portioner

Trevlig och gott på buffén...som förrätt...som plockmat...

Ingredienser

  • ½ citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili, liten
  • 50 g fetaost
  • 12 svarta och12 gröna oliver eller efter smak
  • 1 msk olivolja
  • Timjan, några kvistar
  • Vitlöksstickor
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Flingsalt efter smak
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Borsta och tvätta citronen väl och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar.
    3. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
    4. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor.
    5. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt.
    6. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Olise 2 december 2011

    Jätte gott. Tog lite mer olivolja.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben