Ost och kanderade valnötter på späd sallad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

En fräsch och enkel sallad som blir väldigt festlig med de kanderade nötterna.

Ingredienser

  • 1/2 dl brun farin
  • 100 g valnötter, grovt krossade
  • Sallad, gärna späda skott av mangold, mãche och ruccola
  • 200 g getost
  • Lite olivolja
  • Instruktioner

    1. Valnötterna går bra att kandera en dag i förväg.
    2. Häll sockret i en torr stekpanna coh låt det smälta på mellanvärme. Vänd ner valnötterna och låt puttra i 2 minuter. Häll upp på bakplåtspapper för att svalna. Bryt eller hacka sönder nötmassan lite.
    3. Lägg upp salladen i en skål, smula osten grovt över. Tillsätt valnötterna och ringla över lite god olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben