Andra försöket med en rödbetspaj blev riktigt lyckad. Här spelar rödbetorna huvudrollen i smak men är ändå i sällskap med lök och annat smått och gott.
Den som gillar getost väljer det men jag väljer en Apetina på komjölk istället... men det är jag det!
På bilden har jag använt egenodlade polkabetor och det blir mer färgstarkt med röda naturligtvis.
Ingredienser
Pajskal
2,5 dl vetemjöl special med fullkorn
100 g smör
1 msk vatten
Fyllning
Ca 550 gram (ansade men oskalade) färska rödbetor
Lite rapsolja
5 dl gul lök
2 msk rapsolja
Salt
Svartpeppar
1 msk timjan
1-2 vitlöksklyftor
Några halverade valnötter ( att lägga på ytan)
Äggstanning
3 ägg
½ dl crème fraiche
2 dl mjölk
150 g fetaost, Apetina eller chevré
Salt
Svartpeppar
Garnering
Färsk timjan
Hur beräknar du löken till rödbetspajen? Är det 5 dl hela lökar eller är den i strimlad form? Det låter väldigt mycket med 5dl lök.
Ja, det har du rätt i, det är i finstrimlat skick 😄