Ost och skinkgratäng

Serverar: 5 portioner

Tid: 45 minuter

För ostälskaren. Bra matlåda av det som blir över.

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 4 msk margarin
  • 3 msk mjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 kött eller kyckling buljongtärning
  • 3 msk ketchup
  • 2 msk Edwins original senap
  • 4 hg rökt skinka
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk chilipulver
  • 500 g ost (ta din favorit)
  • 6 dl okokta makaroner
  • Instruktioner

    1. Koka makaronerna. Häll av vattnet och låt stå.
    2. Fräs upp margarin och lök i en stekpanna. Pudra över mjölet och rör runt. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningen rör om tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra på svag värme tills osten smält.
    3. Häll såsen över makaronerna och blanda väl. Lägg allt i en ugnssäker form.
    4. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    EKC6150 13 september 2009

    Lagade den har rätten till familjen en lördag kväll. Mycket gott med en sallad och vitlöksbröd till. Jag använde västerbottenost. Alla runt bordet tyckte att det smakade bra. Tack för receptet Mvh Jocke

    sara247 16 augusti 2012

    Det ser jätte gott ut väntar tills jag kommer äta det efter att varit på Malmöfestivalen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben