Ost- och spenatsoppa med grillad kyckling och potatis

Serverar: 4 portioner

En matig och smakrik soppa med spenat och ostsmak i perfekt kombination.

Ingredienser

  • 200 g frukostost eller mildost, kavli
  • 5 medelstora potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 buljongtärning
  • 400 g fryst hackad spenat
  • ½ grillad kyckling
  • 1 påse babyspenat, 80g
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Riv vitlöksklyftan. Sätt en vid kastrull på spisen på medelhög värme och fräs potatis och vitlök i smör.
    2. Slå på vatten och mellangrädde samt buljongtärning. Låt potatisen koka mjuk i 15 minuter. Tillsätt frukostost eller mildost och vispa soppan så att osten går ihop med buljongen. Avsluta med spenaten.
    3. Plocka kycklingköttet på den grillade kycklingen och strimla det i mindre bitar. Fördela soppan i djupa tallrikar och toppa med grillad kyckling och färsk babyspenat.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben