Ostälskarens perfekta lunch

Serverar: 1 portioner

Enkel, lyxig och "nyttig" lunch. Byt ut paprika mot rödbetor, kanske lägg lite rödlöksringar. Kanske några rostade pinjenötter. Variera med lite timjan. Eller låt det vara, det är fasligt gott precis som det är.

Ingredienser

  • 1 dl grov bulgur
  • 2 dl vatten
  • En skvätt olivolja
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 röd spetspaprika
  • 10 blad basilika
  • Chevréost
  • 1 benfri fläskkarré
  • Smör
  • En liten bit gorgonzola (kan uteslutas)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet i en liten kastrull tillsammans med olivolja och buljongtärning. Häll i bulguren när det kokar och låt koka i 10 minuter. Dra av från plattan och låt svalna. Skär paprikan och chevré i bitar.
    2. Stek köttet i massor av smör, på först hög värme, sedan stäng av plattan och låt ligga och gotta till sig ovanpå plattan i eftervärme. Smält lite gorgonzola överst.
    3. Blanda paprika, basilika, bulgur och chevré till en sallad och servera till köttbiten. Ringla lite vanlig salladsdressing över(olivolja+vinäger+italiensk salladskrydda+grovkornig senap).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben