Lättlagat från "Niklas mat"
Ingredienser
4 bitar lax i vakuumpåse, ta ej ur fisken ur påsen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 80 grader. Ställ in en gjutjärnspanna med lock fylld med ljummet vatten. Det går också bra med en kastrull med lock utan plastdetaljer. Placera en ugnstermometer i vattnet. När vattnet i ugnen nått 70 grader, lägg i den kylskåpskalla vakuumförpackade fisken. Var noga med att hela fisken täcks av vattnet. Håll koll på termometern under tiden, och justera ungstemperaturen så att vattnet håller cirka 70 grader.
- Ta ut fisken efter 13 minuter. Om du vill ha laxen genomstekt kan du låta den vara i ugnen i 15-20 minuter.
- Plocka ur laxen ur vakuumpåsen och servera. Gärna med någon god sås och potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Sommarviner
Finns det viner som kan kallas "sommarviner"? Kanske är det viner s...