Ostbakad torsk med potatissallad och skirat smör

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 600 g potatis, gärna färskpotatis
  • 500 g morötter
  • 1 knippa rädisor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 100 g vällagrad prästost
  • 1 knippa dill
  • 1 msk olivolja
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skrapa eller skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skär morötterna i stavar. Låt dem koka med potatisen ca 5 minuter. Ansa och halvera rädisorna. Låt potatis och morötter rinna av och blanda dem med rädisorna.
    2. Lägg fisken i en ugnssäker form och strö över salt och peppar. Grovriv osten och mixa den med olja och nästan all dill, spara lite till garnering. Fördela röran över fisken och tillaga mitt i ugnen i ca 12 minuter. Skira smöret och häll det över grönsakerna. Garnera med dill och servera till fisken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben