Ostdipp med rotfruktsstavar

Serverar: 10-12 portioner

En dipp kan gästerna bjudas på direkt när de kommer till festen. Ostdippen kan stå färdig och rotfruktsstavarna kan ligga i en skål med vatten i kylen fram till serveringen

Ingredienser

  • Dip
  • 3 dl riven lagrad Svecia
  • 5 dl gräddfil
  • ½ dl hackad dill
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • Rotfruktsstavar
  • 2 rättika
  • 3 gula morötter
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • ½ fänkål
  • Instruktioner

    1. Blanda gräddfil, ost, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen fram till servering.
    2. Skala rättika och morötter och skär dem i stavar. Ansa och skär selleri och fänkål i stavar. Lägg stavarna i iskallt vatten och ställ även dem i kylen fram till servering.
    3. Låt stavarna rinna av och servera tillsammans med dippsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben