Fikon- och valnötsgrissini

Serverar: 16 portioner

Perfekta som tilltugg på glöggbjudningen. Men också goda till julens ostar eller en ostdipp av cheddar- eller stiltonost.

Ingredienser

  • 150 g torkade fikon
  • 75 g valnötter
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 msk nötolja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • Ca 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skär fikonen i små bitar. Grovhacka nötterna. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 16 bitar och rulla bitarna till fingertjocka längder som är ca 25 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl.
    4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler utan duk och servera dem nybakade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben