Ostfrittata med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

En god skaldjursrätt

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl riven ost (gärna svecia)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk smör
  • Vinägrett
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 150 g kräftstjärtar
  • 1 ask babyspenat, ca 80 g
  • Garnering
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och grädde lätt och blanda ner osten. Salta och peppra.
    2. Stek frittatan på hög värme i smör en kort stund, ca 1 min. Stäng av värmen och rör försiktigt i frittatan, den ska vara krämig.
    3. Blanda olja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
    4. Blanda kräftstjärtar och spenat med vin-ägretten. Lägg spenat- och kräftvinägrett luftigt på frittatan. Strö över lite flingsalt och nymald vitpeppar.
    5. Garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben