Ostfylld schnitzel

Serverar: 4 portioner

Nästan som köpta, men mycket mer mättande.

Ingredienser

  • 8 skivor av skinkstek
  • 4-8 skivor ost
  • 4 skivor rökt skinka
  • 2 ägg
  • Ströbröd
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär ut skivor av skinksteken, banka dem med köttyxa eller kastrullbotten.
    2. Lägg på en skiva skinka. Ost skiva/skivor beroende på hur mycket och stora de är. Lägg på den andra skivan. Salta och peppra. Vänd dem i uppvispat ägg och panera dem i ströbröd. Låt ligga en stund medan smöret smälter i stekpannan, sänk värmen och lägg i 2. Stek den ca 5 minuter på var sida. Servera med stekt potatis och persiljesmör.
    3. Persiljesmör: 100 g smör Lite salt Lite citronpeppar 1 dl hackad persilja.
    4. Låt smöret bli mjukt, blanda ner allt och rör i hop. Klicka ut på smörpapper och gör en rulle av det. Nu är det bara att använda så mycket du behöver och förvara i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tobias92 9 december 2011

    Supergott! Jag hade mozarellaost i och det blev toppen! Tack för receptet :)

    Relaterade Artiklar

    Husman
    Visst är det härligt med riktigt svensk husmanskost? Det blir man a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben