Ostfylld tortellini med gorgonzolasås

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lyxig och god rätt, där det går lika bra med färsk som med torr pasta.

Ingredienser

  • 6 dl ostfylld tortellini
  • 30 g margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2-3 dl mjölk
  • 2-3 dl mellangrädde
  • 150 g gorgonzola
  • 100 g sockerärtor
  • 250 g cocktailtomater
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen. Förväll sockerärtorna. Dela tomaterna i halvor.
    2. Smält matfettet i en kastrull, pudra över mjölet, späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka samman lite. Rör i den skurna gorgonzolan och låt den smälta ner. Rör ner såsen i den kokta tortellinin.
    3. Lägg upp på djupa tallrikar och fördela sockerärterna och tomaterna. Dekorera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben