Ostfyllda dinkelsnurror

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 2 timmar 45 minuter

Som kanelbullar fast fyllda med smakrik ost och solrosfrön. Dekorativt som brytbröd på buffén.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl rumstempererat vatten
  • 1,5 tsk salt
  • ca 12 dl siktat dinkelmjöl
  • 50 g smör
  • Fylling och garnering
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Häll på vatten, rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Klicka i smör. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i ca 1,5 timme. Stjälp upp degen och kavla till en platta, 60x30 cm. Strö på det mesta av osten och solrosfröna, spara lite till garnering. Rulla samman från långsidan och i ca 25-30 bitar. Placera bullarna ganska tätt i en stor långpanna. Låt jäsa i ca 45 minuter. När brödet jäst färdigt sätt ugnen på 200°.
    2. Garnering: Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över resten av osten och solrosfröna. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben