Som kanelbullar fast fyllda med smakrik ost och solrosfrön. Dekorativt som brytbröd på buffén.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl rumstempererat vatten
1,5 tsk salt
ca 12 dl siktat dinkelmjöl
50 g smör
Fylling och garnering
150 g riven lagrad ost
1 dl solrosfrön
1 ägg
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Häll på vatten, rör tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Klicka i smör. Arbeta degen smidig. Låt jäsa i ca 1,5 timme.
Stjälp upp degen och kavla till en platta, 60x30 cm. Strö på det mesta av osten och solrosfröna, spara lite till garnering. Rulla samman från långsidan och i ca 25-30 bitar. Placera bullarna ganska tätt i en stor långpanna. Låt jäsa i ca 45 minuter. När brödet jäst färdigt sätt ugnen på 200°.
Garnering: Vispa ägget lätt och pensla bullarna. Strö över resten av osten och solrosfröna. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.