Ostfyllda lasagnerullar

Serverar: 6 portioner

Underbara, ostfyllda pastarullar.

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor , 17 x 8 cm
  • 1 burk ( 400 g) salsa
  • Fyllning
  • 1 grön paprika
  • 250 g mozzarellaost
  • 400 g ricottaost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 ägg
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk hackad , färsk basilika
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm kajennpeppar
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Olja till plåten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med olja och ställ den åt sidan.
    2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i lasagneplattorna. Låt koka i 7 minuter. Ta upp plattorna och låt dem rinna av. Spola dem med kallt vatten. Eller gör som jag, använd färska lasagneplattor.
    3. Ansa paprikan och skär den i bitar. Låt mozzarellaosten rinna av och riv den på ett rivjärn. Använd matberedare med knivblad för att blanda ricottaost, 1 dl av mozzarellan, parmesanost, ägg, persilja, basilika, citronsaft, paprikapulver och kajennpeppar. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg ut lasagneplattorna och portionera ut fyllningen längs mitten av plattorna. Rulla sedan in fyllningen i lasagnen.
    5. Lägg lasagnerullarna tätt med ändarna mot varandra och med skarven nedåt i formen och häll över salsan. Strö över resten av den rivna mozzarellan. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter tills osten har smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben