Ostgifflar

Serverar: 4 portioner

Snabbgjort till kvällstéet.

Ingredienser

  • Deg till gifflar
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 2 dl riven ost
  • 50 g matfett
  • 2 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 3 msk gräddfil
  • 6 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och salt, tillsätt den rivna osten och nyp ihop matfettet med blandningen. Rör ner gräddfilen i degen.
    2. Dela degen i två delar och kavla ut dem till runda kakor. Varje kaka delas med degsporre till 6-8 trekanter. Rör ihop fyllningen och klicka på litet på varje trekant. Rulla samman till gifflar. Grädda i 250 graders ugn, ca 8 min.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben