Skink- och ostgifflar på smördeg

Serverar: 6 portioner

Om du är viktväktare ger dessa 7 points per portion.

Ingredienser

  • 250 g smördeg
  • 6 skivor rökt skinka, lövtunna ca 75 g
  • 50 g riven ost, max 17%
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut smördegen på lätt mjölat bakbord. Skär eller sporra ut degen till 6 snibbar. Lägg en skiva skinka på varje snibb och rulla ihop till gifflar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och strö osten över gifflarna. Grädda i mitten av ugnen tills gifflarna blivit frasiga och har fått fin färg, ca 10-15 minuter.

    Liknande recept

    3.7
    1 h 30 min
    5-7
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben