Ostgifflar

Tid: 2 timmar

Mammas recept.

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 5 dl mjölk
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 12-13 dl vetemjöl
  • 4 dl riven Port Salut
  • 2 tsk Italiensk salladskrydda
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i mjölken som ska vara fingervarm och lös upp den. Tillsätt olja, salt, socker och vetemjöl. Blanda ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
    2. Blanda Port Salut och salladskrydda i en bunke.
    3. Lägg ut degen på mjölat bord och knåda lätt. Kavla ut den till fyra runda, tunna kakor. Skär ut 6 trekanter på varje rundel. Lägg ca en msk ostblandning i varje rundel och rulla ihop till gifflar. Låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
    4. Pensla gifflarna med ägg och strö på sesamfrön. Grädda dem mitt i ugnen i 225 grader i 10 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben