Ostpaj med dinkel

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme

Superbra paj med lågt GI. Dinkel i stället för vetemjöl. Ostfyllningen reste sig i ugnen så det såg nästan ut som en sufflé när jag tog ut den.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör, kallt i tärningar
  • 165 g grovt dinkelmjöl
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 ägg
  • 150 g riven ost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • 1 tsk salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Kör mjöl och smör i matberedaren till smulor. Häll i vattnet och kör snabbt ihop det till en deg.
    2. Ta upp på bakbordet och forma till en tallriksstor platta. Plasta och låt vila i kylskåp i ca 1 timme.
    3. Kavla degen mellan bakplåtspapper eller plastfilm och klä en pajform med degen. Nagga i botten så att det blir lufthål, annars blir det bubblor under gräddningen. Klä kanterna med aluminiumfolie så att degen inte rasar ner under gräddningen. Låt vila i kylskåp minst 15 minuter.
    4. Fyllningen: Blanda alla ingredienser. Förgrädda pajskalet i 15-20 minuter i 200 grader. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda i ytterligare 40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben