Ostpaj med karamelliserade pärltomater

Serverar: 12 portioner

En perfekt blandning av sött och salt.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten
  • 6 dl riven ost, 225g
  • 3 ägg
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad färsk oregano
  • 1 krm cayennepeppar
  • Karamelliserade pärltomater
  • 300 g pärltomater, gärna i olika färger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk hackad timjan eller oregano
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Kör snabbt samman en deg av smör, vetemjöl och vatten i en matberedare eller nyp ihop den för hand. Tryck ut degen i ett jämnt lager i botten och upp mot kanterna i en pajform ca 25 cm i diameter. Nagga den i botten med en gaffel och ställ formen i kylen i minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Förgrädda den kylda pajdegen i sin form mitt i ugnen 10 minuter.
    4. Undertiden. Riv osten grovt. Blanda ägg, créme fraiche och grädde med ost, oregano och cayennepeppar. Häll ostsmeten i det förgräddade pajskalet och se till att osten är jämnt fördelad. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    5. Karamelliserade pärltomater: Sätt ugnen på 100 grader.
    6. Blanda tomaterna med olja, timjan eller oregano, socker och salt i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
    7. Strö de karamelliserade tomaterna över pajen och servera!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben