Ostron med champagnegranité och lakritsvinägrett

Serverar: 4 portioner

Underbart god kombination till ostron.

Ingredienser

  • 8 ostron
  • Champagnegranité
  • 2 dl champagne eller mousserande vin
  • 1 msk socker
  • Lakritsvinägrett
  • 1 msk hackad rödlök
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 1½ msk olivolja
  • 1 krm lakritsgranulat
  • Garnering
  • Ev tång
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ingredienserna till granitén och häll i en rostfri bunke. Ställ bunken i frysen ca 12 timmar. Ta fram och vispa med elvisp när små iskristaller bildats. Ställ tillbaka bunken i frysen tills det är dags att servera ostronen.
    2. Blanda hackad rödlök med vinäger, olja och lakritsgranulat.
    3. Krossa is och lägg i skålar. Öppna ostronen och droppa i vinägrett. Toppa med granitén och garnera eventuellt med tång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben