Baconlindade ostron med aioli

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En aptitretare med ostron för den som inte vill ha så mycket ostronsmak.

Ingredienser

  • 8 st ostron, med spad
  • 0,5 msk smör
  • 1,5 msk vispgrädde
  • 1,5 msk vin, vitt
  • 1 st citron, några droppar pressad
  • 0,25 st fiskbuljongtärning
  • 4 st bacon, skivor
  • Aioli
  • 2 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl matolja
  • 2 dl olivolja
  • pressad vitlök
  • basilika
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250°. Öppna ostronen. Koka upp ostronspad, smör, grädde, vin, citron och buljong. Lägg i ostronen och låt dem koka med 1 minut. Ta upp ostronen. Linda 1/2 skiva bacon runt varje Stek mitt i ugnen 5-7 minuter tills baconet fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben