Lakrits- och champagnegranité

Serverar: 10 portioner

Hallon, lakrits och skumpa blir en festlig dessert.

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 1 dl rårörsocker eller socker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 6 dl champagne (eller mousserande vitt vin)
  • 1 tsk lakritsgranulat eller 2 tsk lakritspulver
  • Tillbehör
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
    2. Koka en lag på socker, vatten och honung och drag sedan av kastrullen från plattan.
    3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den varma lagen, rör om tills det smält helt. Låt lagen kallna och tillsätt champagne eller mousserande vitt vin.
    4. Häll upp i en rostfri skål och ställ in granitén i frysen. Vispa i granitén med jämna mellanrum under tiden den fryser så bildas fina iskristaller, det tar ca 6 timmar. Vispa i lakritsgranulat eller lakritspulver.
    5. Servera i frostade glas med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben