Hallon, lakrits och skumpa blir en festlig dessert.
Ingredienser
1 gelatinblad
1 dl rårörsocker eller socker
2 dl vatten
1 msk honung
6 dl champagne (eller mousserande vitt vin)
1 tsk lakritsgranulat eller 2 tsk lakritspulver
Tillbehör
Hallon
Instruktioner
Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten i 5-10 minuter.
Koka en lag på socker, vatten och honung och drag sedan av kastrullen från plattan.
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i den varma lagen, rör om tills det smält helt. Låt lagen kallna och tillsätt champagne eller mousserande vitt vin.
Häll upp i en rostfri skål och ställ in granitén i frysen.
Vispa i granitén med jämna mellanrum under tiden den fryser så bildas fina iskristaller, det tar ca 6 timmar. Vispa i lakritsgranulat eller lakritspulver.