Lakrits- och citronpepparkakor

Serverar: 80 portioner

Pepparkakor är kanske något som man vill skall smaka på ett visst sätt. Men våga prova denna spännande smakkombination, du kommer inte att ångra dig.

Ingredienser

  • 2½ dl ljus sirap
  • 2½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • ½ tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 tsk stött kardemumma
  • 1 msk mald anis
  • 5 msk turkisk peppar, finkrossad
  • 2 tsk cedro, citronarom
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 480 g vetemjöl, ca 8 dl
  • Instruktioner

    1. Koka upp sirapen och låt svalna. Rör ner socker, ägg, kryddor, krossad turkisk peppar, cedro och smör.
    2. Tillsätt mjöl och arbeta ihop degen väl. Låt vila svalt, men inte kallt, tills nästa dag.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk och ta ut figurer. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt ugnen 4-6 minuter beroende på tjocklek. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben