Ostsallad med apelsindressing

Serverar: 4 portioner

Ostkuber rullade i apelsinskal ger salladen fin smak. Druvorna och dressingen gör den saftig. Den är frisk och god och väldigt annorlunda, perfekt när det är varmt ute och man inte vill stå över spisångorna.

Ingredienser

  • 1 pkt Philadelphiaost, 200 g
  • Rivet skal av 2 apelsiner
  • 175-200 g vindruvor
  • 1/2-1 huvud friséesallad
  • Apelsindressing
  • 1 msk senap
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • 1 dl matolja
  • Garnering
  • 1/2 dl rostad flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Skär osten i kuber och vänd dem i apelsinskalet. Halvera vindruvorna och kärna ur dem. Strimla salladen. Lägg salladen på ett uppläggningsfat och lägg på ost och vindruvor.
    2. Apelsindressing: Blanda senap, vinäger, apelsinsaft, salt, peppar och cayennepeppar. Blanda ned oljan. Häll litet av dressingen över salladen, strö över flagad rostad mandel och servera salladen. Häll upp resten av dressingen i en skål och servera den bredvid.
    3. Om du vill kan du servera salladen som ensamrätt med bröd eller med bitar av grillad kyckling eller skivad skinka. Du kan också göra en mindre sats av salladen och servera den som entrérätt tillsammans med rostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben