Lax med kanel och mandel

Serverar: 4 portioner

Laga hela middagen i ugnen på en och samma gång, och känn doften av apelsin och kanel sprida sig i huset!

Ingredienser

  • 600 g skinn och benfri laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 fänkål
  • 3 msk Arla smör- & rapsolja vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl flagad mandel
  • Apelsindressing
  • 2 dl Arla Köket matyoghurt
  • Rivet skal av 1/2 apelsin
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt
  • Till servering
  • Klyftpotatis till 4 portioner
  • Valfria grönsaker
  • Apelsinbitar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Skär purjolök och fänkål i skivor. Lägg dem och laxen i en långpanna. Häll över smör-& rapsolja, salta och peppra. Strö kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
    3. Blanda ihop dressingen.
    4. Servera laxen med klyftpotatis, grönsaker apelsinbitar och dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben