Laktosfri: använd laktosfri gräddfil
Glutenfri: använd inte brödkrutonger eller gör egna.
Mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot sour supreme
Ingredienser
2 apelsiner
1 rödlök
100 g champinjoner
Ca 400 g kokta linser
Salt
Svartpeppar
5 msk olivolja
1 citron
4 bitar laxfilé á ca 150 g
1 kruka krispsallad
2 avokado
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 C.
Skär bort skalet från apelsinerna och skär dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skölj och skiva champinjonerna. Häll av och skölj linserna.
Blanda apelsiner, rödlök, champinjoner och linser, smaka av med salt, peppar, 4 msk av olivoljan och 1 msk citronsaft.
Bryn laxfiléerna i 1 msk av olivoljan i en stekpanna på dryg medelvärme. Krydda med salt och peppar. Sätt in laxen i mitt i ugnen 12-15 minuter eller tills innertemperaturen är 56 C.
Lägg upp sallad på tallrikar, fördela apelsinblandningen ovanpå salladen. Dela och ta ur kärnan ur avokadon. Gröp ur den med sked och lägg på salladen. Lägg till sist på laxen.
Servera med krutonger eller bakad potatis och gräddfil.