En lätt rätt som passar perfekt en ljummen vår kväll med ett glas kylt vitt vin. Det lönar sig att satsa på oskalade räkor. Gör man lite extra räkor och avokado behövs inget ris eller potatis.
Ingredienser
4 laxkotletter à 150 g
Grillkrydda
1 kg oskalade räkor alt 1 burk räkor i lake (390 g)
2 avokador
1-2 msk citronjuice
2 dl crème fraiche med tomat- och saffranssmak
Instruktioner
Krydda laxkotletterna generöst med grillkrydda. Låt vila tills salladen är klar.
Skala/häll av räkorna.
Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Skär det i bitar.
Blanda räkor, avokado och citronjuice. Salta och peppra.
Stek laxkotletterna i en het panna, utan fett, i ca 3 minuter på varje sida. Eller grilla på utegrillen.
Servera laxen med räksalladen. Klicka på crème fraiche. Ris eller kokt potatis passar till.