Ostsoppa med rucola

Serverar: 4 portioner

En len och smakrik soppa är aldrig fel.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • Maizena
  • 14 dl vatten
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar, glutenfria
  • 5 dl riven, lagrad ost
  • 1 dl riven parmesanost
  • 150-200 g rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Fräs löken blank och smidig i smör i en rymlig kastrull utan att den tar färg. Rör ut lite maizena i vatten till redning och häll i tillsammans med 14 dl vatten och grädden. Smula i buljongtärningarna. Låt koka några minuter.
    2. Mixa soppan i en matberedare eller stavmixer tillsammans med riven lagrad ost och riven parmesanost. Tillsätt rucolasalladen, i omgångar medan du mixar- spara lite till garnering.
    3. Servera soppan i skålar och garnera med lite rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben