Ostsoppa med broccoli och varm rotfruktsmacka

Serverar: 4 portioner

Ostsoppa med broccoli och varm rotfruktsmacka Bjud på en mjuk och rund soppa med en härlig macka med tuggmotstånd till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 2-3 tsk fransk senap, typ provencale
  • 300 g riven ost
  • 250 g broccoli
  • 1 röd paprika
  • Varm rotfruktsmacka
  • 4 skivor fullkornsbröd
  • 2 msk smör
  • 1 ½ msk stark senap
  • 4 morötter
  • ½ paprika
  • ½ gul lök
  • 4 msk créme fraiche
  • 4 rejäla skivor ost
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt det puttra på svag värme ca 5 minuter.
    2. Låt matfettet smälta i en annan kastrull och strö över mjölet. Rör om. Späd med mjölk och grädde. Låt det koka upp under omrörning och koka några minuter. Rör ner senapen.
    3. Ta kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten. Låt den smälta i redningar.
    4. Vispa ner redningen i en fin stråle i den varma buljongen. Låt soppan koka upp. Smaka av.
    5. Koka broccolin enligt förpackningens anvisningar. Kärna ur och tärna paprikan.
    6. Lägg broccoli och paprika i soppan. Låt allt puttra några minuter.
    7. Rör samman matfettet till mackan med senap. Bred det över brödskivorna.
    8. Skala morötterna och riv dem grovt. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken.
    9. Rör samman alla grönsakerna och blanda dem med creme fraiche. Bred röran över brödskivorna. Täck varje smörgås med en rejäl skiva ost.
    10. Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Njut mackan tillsammans med ostsoppan.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    Buspippi 15 april 2013

    Låter gott. Det blir nästa veckas soppa. Återkommer med betyg när vi har provsmakat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben