Ostsufflé med karamelliserade valnötter, honung och fikon

Serverar: 4 portioner

En ljuvlig kombination av varm ostsufflé, krispiga valnötter och färska fikon som rundas av med flytande honung.

Ingredienser

  • Karamelliserade valnötter
  • 3 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 50 g valnötter
  • Ostsufflé
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/4 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 krm salt
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • 100 g emmentalerost, finriven
  • 3 äggvitor
  • Till servering
  • 2 färska fikon
  • 2-3 msk flytande honung
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Häll sockret i en torr stekpanna. Tillsätt vattnet och koka det till en ljus karamell. Vänd ner valnötterna och häll upp allt på en plåt med bakplåtspapper. Peta isär nötterna med en gaffel. Om det är svårt så kan man hacka nötterna grovt är det har svalnat.
    2. Sufflé: Sätt ugnen på 225 grader. Smörj 4 portionsformar, ca 10 cm i diameter, med smör.
    3. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och koka upp det under kraftig vispning. Dra av kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Vispa i äggulor, salt, maizena och finriven ost. Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en separat skål och vänd ner dem i smeten. Fördela smeten i formarna. Grädda suffléerna i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Servera dem omgående.
    4. Skär upp fikonen i klyftor och servera flytande honung och karamelliserade valnötter till suffléerna som ska serveras direkt från ugnen. Tänk på att de sjunker ihop efter några minuter. Pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben