Ostvåfflor med rosmarin

Serverar: 8-10 portioner

Gott till soppa eller sallad istället för bröd. Receptet är GI inspirerat.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 2 dl riven Kvibille Präst
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 ½ dl mjölk
  • 2 ägg
  • Tillbehör
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 knippa rädisor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna.
    2. Blanda mjöl, ost, rosmarin, salt och bakpulver. Vispa i mjölk, ägg och smör till en slät smet.
    3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen första gången med lite smör. Häll i smet och grädda våfflorna gyllenbruna.
    4. Blanda crème fraiche med rosmarin.
    5. Servera våfflorna direkt med crème fraiche och rädisor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben