Ostvåfflor med sallad

Serverar: 4 portioner

Bjud på dessa frasiga ostvåfflor till förrätt eller som snacks. De smakar allra bäst nygräddade med en sallad.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 2½ dl lättmjölk
  • 1/4 dl gräddfil
  • 2 ägg
  • 100 g riven ost
  • 1 tsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • Smör eller margarin till våffeljärnet
  • Sallad
  • 1 näve spenat
  • ½ gurka
  • 1 knippa rädisor
  • 2 tomater
  • 1 låda kryddkrasse
  • 1 msk örtvinäger
  • 1 tsk senap
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 3 msk olja
  • 1 knippa gräslök
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ingredienserna till våffelsmeten och ställ den åt sidan.
    2. Ansa, skölj och skaka spenaten torr. Riv bladen i munsbitar. Skölj och skala gurka och rädisor. Riv dem grovt. Skölj och dela tomaterna i 8 klyftor, ta bort blomfästet. Klipp kryddkrassen och blanda alla grönsakerna i en stor skål.
    3. Blanda vinäger, senap, salt, peppar och olja i en annan skål. Droppa dressingen över salladen och vänd den några gånger med ett par skedar. Klipp gräslöken och strö den över.
    4. Hetta upp våffeljärnet och pensla stekytorna med lite matfett. Häll ett par matskedar smet i järnet och grädda våfflorna. Servera våfflorna varma tillsammans med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben