Oxsvans i rödvin ( Rabo al vino tinto)

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Provade denna rätt i helgen, det blev en riktig femetta. Visst tar den 2 timmar på spisen, men den sköter sig själv, man behöver bara titta till den ibland. Jag lovar den är värd varje minut.

Ingredienser

  • 1½ kg oxsvans
  • 25 g smör
  • 5 dl rödvin
  • 4 morötter
  • 3 blekselleristjälkar
  • 2 gröna paprikor
  • 1 stor lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1½ dl hackad persilja
  • 1 msk basilika torkad
  • 2 tsk oregano torkad
  • 3 oxbuljongtärningar
  • 3-4 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Stek oxsvansbitarna, värm olivolja ihop med smör i en stekpanna, stek oxsvansbitarna , tills de fått vacker färg. Lägg åt sidan. Hacka lök, vitlök, morötter, blekselleri och paprikan i inte för små bitar och lägg allt i en gryta med varm olja, bryn dem tills löken är mjuk.
    2. I samma gryta som grönsakerna brynts, lägger vi nu i oxsvansbitarna och vinet, låt dem koka ihop på medelvärme i ca 20 minuter. Sedan häller man i vatten, rör om, smaka av med salta och peppra. Lägg i persilja, basilika och oregano. Låt koka på svag värme i ca två timmar, eller tills köttet lossar från benen.
    3. Gott med en pilaffris eller pasta till, glöm inte ett gott bröd till, för att suga upp den gudomligt goda såsen med.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    segerwitch 18 september 2009

    Det godaste jag ätit på länge. Tack för en underbar middag!

    Nordis6 22 september 2014

    Tackar för receptet. Det var jättegoot=)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben