Oxsvans i rödvin ( Rabo al vino tinto)
Provade denna rätt i helgen, det blev en riktig femetta. Visst tar den 2 timmar på spisen, men den sköter sig själv, man behöver bara titta till den ibland. Jag lovar den är värd varje minut.
Ingredienser
1½ kg oxsvans
25 g smör
5 dl rödvin
4 morötter
3 blekselleristjälkar
2 gröna paprikor
1 stor lök
3 vitlöksklyftor
1½ dl hackad persilja
1 msk basilika torkad
2 tsk oregano torkad
3 oxbuljongtärningar
3-4 msk olivolja
5 dl vatten
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
- Stek oxsvansbitarna, värm olivolja ihop med smör i en stekpanna, stek oxsvansbitarna , tills de fått vacker färg. Lägg åt sidan. Hacka lök, vitlök, morötter, blekselleri och paprikan i inte för små bitar och lägg allt i en gryta med varm olja, bryn dem tills löken är mjuk.
- I samma gryta som grönsakerna brynts, lägger vi nu i oxsvansbitarna och vinet, låt dem koka ihop på medelvärme i ca 20 minuter. Sedan häller man i vatten, rör om, smaka av med salta och peppra. Lägg i persilja, basilika och oregano. Låt koka på svag värme i ca två timmar, eller tills köttet lossar från benen.
- Gott med en pilaffris eller pasta till, glöm inte ett gott bröd till, för att suga upp den gudomligt goda såsen med.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Det godaste jag ätit på länge. Tack för en underbar middag!
Tackar för receptet. Det var jättegoot=)