Paccheri med pumpa

Serverar: 4 portioner

Med pancetta och spansk peppar blir pumpan en sensation i den här pastarätten. Getosten blir pricken över i:et.

Ingredienser

  • 400 g pumpa
  • ½ dl extra jungfruolja
  • 1 schalottenlök
  • 1½ msk hackad rosmarin
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 100 g pancetta eller rimmat sidfläsk
  • 300 g pasta paccheri eller rigatoni
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g getost
  • Instruktioner

    1. Skala pumpan och skär den i drygt cm stora tärningar. Hetta upp oljan i en stekpanna med hög kant. Fräs pumpan tillsammans med finhackad lök, rosmarin och fint strimlad spansk peppar.
    2. Tillsätt vin när pumpan börjar få färg. Låt vinet koka in. Tillsätt vatten och fond och låt sjud i ca 15 minuter.
    3. Lägg pancettaskivorna mellan dubbelt ofärgat papper. Kör i mikron på full effekt i 3 minuter. Låt svalna. Man kan också använda rimmat sidfläsk.
    4. Koka upp vatten, salta och koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och blanda med pumpan i pannan. Salta och peppra..
    5. Lägg upp på varma tallrikar. Bryt pancettan i mindre bitar och strö över. Klicka över getosten.

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    1
    2
    4
    45 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben