Mammas syltade pumpa

Tid: 2 timmar

Jag har växt upp med sådan här syltad pumpa som är jättegott till kött Fanns alltid i mitt hem och för det mesta har det funnits hos mej också. Har precis gjort en omgång idag på årets pumpa (se bild )

Ingredienser

  • 2-3 mindre pumpor
  • ¾ l utspädd inläggningsättika
  • 1,2 kg socker
  • 2 kanelstänger
  • 20 vitpepparkorn
  • 20 nejlikor
  • Instruktioner

    Skala och skär pumporna i små tärningar. Slå den utspädda ättikan i en gryta och bland i sockret. Gör ett litet knyte med kryddorna i och lägg i lagen och koka en stund så sockret löser sig ordentligt. Lägg i pumpan och koka tillsammans allt tills pumpan är mjuk, gul o genomskinlig. Slå upp i atamonsköljda burkar direkt och sätt på locken. Klart. Lång hållbarhet om de står svalt. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben