Päronäppelkaka med chokladgrädde

Serverar: 6 portioner

Smaskigt gott

Ingredienser

  • 2 päron
  • 2 äpplen
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 30 g pinjenötter
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde
  • 4-6 bitar mintchoklad, t ex After Eight
  • Instruktioner

    Ugn: 200 grader. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med vaniljsocker och rör ner det i äggsmeten tillsammans med creme fraiche. Rör till en jämn smet. Skala, kärna ur och skär ca 1 cm tjocka klyftor från varje frukt. Lägg klyftorna i smord eldfast form. Bred smeten över frukten. Strö på pinjenötterna. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och känns torr. 4. Vispa grädden. Hacka chokladen, rör ner i grädden. Bjud kakan ljummen tillsammans med den smaksatta grädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    guardianlinda 23 mars 2008

    Hej! Kan jag ersätta äpplen med ngn frukt, du kanske själv har prövat med ngt annat? Chokladen, går det bra med vanlig mörkchoklad (är laktosintolerant)/Kram på dig

    guardianlinda 23 mars 2008

    Jag menade ngn annan frukt givetvis, ibland blir det lite tokigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben