Pärondessert

Serverar: 4 portioner

Jättegod Pärondessert med mandel och smak av citron. Ett 25 år gammalt recept som är lika gott fortfarande.

Ingredienser

  • 1 brk päron ca 800 g
  • 1 1/2 dl mandel
  • 2 st bittermandlar
  • 2 äggulor
  • Saften av 1/2 citron
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    Mal mandel och bittermandel. Vispa smör och socker, blanda i äggulor, citronsaft och mandel. Vispa äggvitorna hårt och blanda i dom försiktigt i smeten. Lägg päronhalvorna i smord form, bred smeten över. Gratinera ca 30-40 min i 175 gr ugn. Serveras ljummen med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Elis 24 februari 2008

    Älskar detta.Är alltid lika uppskattat att bjuda på. Jag brukar servera med lösvispad grädde till. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben