Pärondessert med ingefära i mikron

Serverar: 4 portioner

Rätten tillagas med havregryn.

Ingredienser

  • 4 päron
  • 1 ½ - 2 tsk finhackad färsk ingefära
  • 2 tsk strö- eller farinsocker
  • 4 msk vatten
  • 80 g havregryn
  • 2 msk strö- eller farinsocker
  • 40 g margarin
  • Instruktioner

    1. Skala päronen, skär dem i tunna klyftor och kärna ur dem. Lägg päronen i en mikrosäker form och strö över ingefära och 2 tsk strö- eller farinsocker.
    2. Blanda havregryn och 2 msk strö- eller farinsocker i en skål. Finfördela margarinet i blandningen till en grynig massa.
    3. Bred ut smuldegen över frukten och tillaga på full effekt 10 minuter. Vrid formen ett halvt varv efter halva tiden. Låt stå 3-4 minuter för värmeutjämning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben