Päron Belle Hélène

Klassisk fransk pärondessert...

Ingredienser

  • Tårtbottnar
  • 4 ägg
  • 150 g socker
  • 40 g Maizena Majsstärkelse
  • 60 g potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Chokladkräm
  • 1 paket Milda mat 4 %, 7 % eller 15 %
  • Ca 3 msk socker
  • 125 g god mörk choklad, skuren i små bitar
  • Lite kakaopulver som dekoration
  • Fyllning
  • 4-6 mogna päron, skalade
  • och skurna i klyftor
  • 1-2 paket Milda Visp för vispning, beroende på om du gör 2 eller 3 bottnar
  • Instruktioner

    1. Ugn 160 grader.
    2. Tårtbottnar: Dela upp äggvitor och äggulor. Vispa ihop äggulor och socker hårt tills konsistensen blir som äggtoddy. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Tillsätt potatismjöl och majsstärkelse – sikta genom en sil under försiktig omrörning. Smöra en springform (ca 23 cm i diameter) eller klä den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i en förvärmd ugn vid 160° i ca 30 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Låt den svalna innan du sedan skär den i 2 eller 3 bottnar.
    3. Chokladkräm: Koka upp Milda mat med sockret och tillsätt chokladen under vispning. Rör ihop krämen ordentligt och låt den svalna. Vispa Milda Visp till ett lätt skum. Lägg ihop tårtbottnarna tillsammans med chokladkräm, päron och Milda Visp kräm. Dekorera med resten av krämen och sikta över lite kakaopulver genom en sil.
    4. Tips! Använd ev. inlagda päron om du inte kan hitta fina färska.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben