Päronrutor med chèvre

Serverar: 16 portioner

Små frasiga päronrutor med chèvre, valnötter och honung.

Ingredienser

  • ½ paket smördeg
  • 150 g chèvre
  • 1 päron
  • 16 valnötter
  • Flytande honung
  • Rosmarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt.
    2. Kavla ut smördegen, skär i rutor som du lägger på plåten. Skär chèvren i skivor och lägg på smördegen. Om osten är större än rutorna så dela på den och lägg lite omlott på rutorna.
    3. Skär päronet i skivor och sedan i mindre bitar. Lägg päronbitarna ovanpå osten och lägg sist på valnötter.
    4. Grädda rutorna mitt i ugnen tills de blir gyllenbruna. Ringla över lite honung och dekorera med rosmarin.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    samelf 7 november 2014

    Supergod förrätt, jag tog pinjenötter istället för valnötter.

    Fin 9 november 2014

    Vad roligt att höra att du tyckte det var gott. Man kan variera nötter och frön till det man tycker om :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben