Päronsmulpaj med nöthack

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Har inte provat själv ännu men den ska vara mycket god om man läser kommentarerna på ica.se. För alla? Gör glutenfri: använd rent havre och byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix. Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och rapsolja. Servera med mjölkfri vaniljsås, t ex från Oatly. Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås, t ex från Oatly, eller lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 3-4 päron
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl flytande smör och rapsolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°C. Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor.
    2. Blanda havregryn, mjöl, socker och nötter i en bunke. Rör i smör och rapsolja.
    3. Lägg päronen i en ugnssäker form. Smula över degen.
    4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
    5. Servera med t ex lättvispad vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben