Choklad- och pekankakor

Serverar: 24 portioner

Mörk blockchoklad av god kvalitet i rejäla bitar gör smak åt degen i dessa kakor.

Ingredienser

  • 2 3/4 dl (100 g) havregryn (ej snabbhavregryn)
  • 2 1/3 dl (140 g) vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/2 dl ljust muscovadosocker
  • 200 g mörk blockchoklad, bruten i småbitar
  • 115 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 1 stort ägg, vispat
  • 100 g hackade pekannötter
  • Instruktioner

    1. Häll havregryn i en matberedare. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och hälften av chokladbitarna. Kör till en "sandig" blandning.
    2. Rör ihop smör, ägg, nöthack och resten chokladbitarna i en skål. Tillsätt blandningen från matberedaren och blanda väl med en träslev eller händerna.
    3. Forma valnötsstora bollar med händerna. Sprid ut kakorna på plåtarna och platta till dem lite med baksidan av en gaffel. Grädda i 190 grader i 12-15 minuter tills kakorna nästan antagit en fast form.
    4. Låt kakorna svalna ett par minuter på plåtarna och lägg över dem sedan att svalna helt på galler.
    5. Förvara kakorna i luftät burk och ät inom fem dagar eller frys upp till en månad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben