Päronsorbet

Ingredienser

  • 6 söta mogna päron ca 1 kilo
  • 1 dl socker
  • 1 1/4 dl vatten
  • grön karamellfärg
  • Instruktioner

    Skär och kärna ur päronen, skär dem i klyftor, sen mindre bitar och bred ut dem på ett stort fat. Ställ i frysen 2-3 timmar. Blanda socker och vatten i en kastrull och koka några minuter. Låt det kallna. Strax före servering läggs de frysta päronbitarna i omgångar i en matberedare med sockerlag och ev kakamellfärg. Kör på högsta fart till en slät sorbetkonsistens. Smaka av, ev med florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svenska kockar i mat-OS
    De senaste fyra åren har Svenska Kocklandslaget tränat inför OS i matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben