Päronsorbet med honung

Serverar: 4 portioner

En mycket enkel dessert som väcker omgivningens jubel

Ingredienser

  • 1 stor burk konserverade päron ca 400-450 g
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • Kryddhonung
  • 1 dl ljus honung
  • 1 krm salt
  • 2 krm kanel
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • ½ tsk rostad svartpeppar
  • Till servering
  • Frysta björnbär, halvtinade
  • Instruktioner

    1. Låt päronen rinna av och skiva dem. Spara spadet. Frys skivorna utbredda på plastfolie på ett fat. Ställ även in 4 coupeglas i frysen.
    2. Förbered kryddhonungen: Koka samman alla ingredienser och låt det puttra i ett par minuter tills honungen precis börjar dofta ”karamelligt”. Dra snabbt bort från värmen och låt svalna något.
    3. Kör päronen till ”snö” i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt skal och saft av citron. Späd med en aning päronspad tills sorbeten får en smidig konsistens.
    4. Sleva upp i coupeglasen, dekorera med björnbär och servera omedelbart med ljummen honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben