Paj

Recept av Mat-Tina

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl mjölk
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 tsk bakpulver
  • Salt
  • Fyllning
  • 3 gula lökar
  • 1 blomkålshuvud
  • 300 g kassler
  • 1 burk(ar) kronärtskockor
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Topping
  • 4 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 200 g fetaost
  • 3/4 dl soltorkade tomater
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen.
    3. Fyllningen: Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.
    4. Topping: Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra.
    5. Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (1)

    mumsan 24 april 2008

    Helt ruggigt smaskig! Häftiga smakkombinationer av ingredienser. Å pajdegen är ju jättefiffig att använda till andra pajer.

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Champinjon- och baconpaj
    Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben