Recept av Mat-Tina
Ingredienser
Pajdeg
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
50 g rumstempererat smör
2 tsk bakpulver
Salt
Fyllning
3 gula lökar
1 blomkålshuvud
300 g kassler
1 burk(ar) kronärtskockor
Salt
Vitpeppar
Topping
4 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
200 g fetaost
3/4 dl soltorkade tomater
Salt
Vitpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienserna till pajdegen. Kavla ut degen på mjölat bakbord och lägg i pajformen. Pricka degen för att den inte ska resa sig vid gräddningen.
- Fyllningen:
Skiva löken och dela blomkålshuvudet i buketter. Skär kasslern i tärningar. Dela kronärtskockorna på mitten. Bryn löken i smör och olja. Lägg i kasslern, blomkålen och kronärtskockorna. Fräs i ytterligare fem minuter. Salta och peppra.
- Topping:
Blanda crème fraiche och majonnäs. Salta och peppra.
- Lägg fyllningen i pajformen och bred ut toppingen ovanpå. Smula över fetaosten. Hacka de soltorkade tomaterna och strö över. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Pajskalet och toppingen ska bli gyllenbrunt.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Pajdeg
Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Champinjon- och baconpaj
Den här pajen har en härlig fyllning av champinjoner och bacon. Ett...
Helt ruggigt smaskig! Häftiga smakkombinationer av ingredienser. Å pajdegen är ju jättefiffig att använda till andra pajer.