Paj för husvagnen

En paj som inte behöver göras i ugnen. Räkor, crabstick, kokta ägg och stenbitsrom med turkisk yoghurt är en härlig blandning på denna paj.

Ingredienser

  • Deg
  • 15 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 6 dl Turkisk/Grekisk Yoghurt
  • 4 gelatinblad
  • 200-300 g skalade räkor
  • 2 pkt crabsticks
  • 3 klyftade ägg
  • 100 g röd stenbitsrom (spara lite till garneringen)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 1 hackad rödlök
  • Dill
  • Garnering
  • Ägg, kaviar, räkor och dill
  • Instruktioner

    1. Smula kexen och blanda ner i det smälta smöret och saltet. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (diam 24 cm). Ställ formen kallt.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 min. Blanda räkor, crabsticks, ägg, stenbitsrom, yoghurt, tomatpuré, senap och lök. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelatinlösningen i fyllningen och häll upp i formen.
    3. Ställ pajen att stelna i kylen några timmar. Lossa pajen ur formen. Lägg upp och garnera med ägg, kaviar, räkor och dill.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben